Zondag, Maart 24, 2019
Netwerken

Computer Service Maastricht - Netwerken

Een computernetwerk is voor iedereen anders. Computer Service Maastricht kan u helpen met het aansluiten van apparaten binnen dat netwerk. Een printer in het netwerk? Een mailserver? Slecht draadloos bereik? VPN? Centrale NAS? Laat het ons weten en wij bekijken wat er mogelijk is.

Draadloos netwerk
Tegenwoordig heeft elke laptop een ingebouwde Wifi adapter. Met een draadloze Internetaansluiting kunt u overal in huis uw laptop kunt gebruiken. In sommige gevallen is het bereik echter matig of onvoldoende waardoor de verbinding wegvalt. Het signaal moet vaak door dikke plafonds en tot op zolder is dat vaak een probleem. Een studentenhuis met meerdere etages heeft een professionele repeater nodig om het aanwezige Wifi signaal op te vangen en te versterken. De Ruckus M2211 is een goede en krachtige repeater waarmee wij zéér goede ervaringen hebben!


 

NAS
Een NAS is een netwerkapparaat waar u centraal bestanden kunt opslaan. Een NAS met 2 of meerdere schijven is wel zo veilig. Externe harde schijven (1 schijf) willen nog wel eens kapot gaan waardoor de data niet meer toegankelijk is. Een goed uitgeruste NAS (Met 24/7 geschikte harde schijven) kan zelfs een schijfcrash doorstaan zonder dat er gegevens verloren gaan. Ideaal als backup server of datatank voor uw films, muziek en uw documenten. Wij zijn leverancier van Synology Diskstation en komen dit toestel bij u thuis/kantoor aansluiten.

synology  

Netwerk Printer
Een printer met een netwerkaansluiting is ideaal als u met meerdere computers wilt kunnen printen. Er bestaan tegenwoordig ook betaalbare printers met Wifi zodat deze draadloos met uw modem of router kan worden verbonden. Printen gaat dan zonder kabel en u kunt de printer ook met meerdere computers tegelijk gebruiken


,,Mevr. Caris uit Maastricht''

In een kamer achterin de woninig was er nauwelijks draadloos bereik. Middels een homeplugset heb ik nu een vaste verbinding via het lichtnet en het werkt perfect!

,,Dhr. Ummels uit Maastricht'',
Ik had problemen met mijn draadloos netwerk. 2 computers konden geen verbinding maken met mijn draadloze router.
Computer Service Maastricht heeft dit prima en snel voor mij opgelost!