Zondag, Maart 24, 2019
Menu Item nog invullen

Computer Service Maastricht - Klein zakelijk

Computer Service Maastricht levert ook diensten voor de kleine zelfstandige. Zo kunnen wij u helpen met het opzetten van uw bedrijf en/of de boekhouding en facturatie uit handen nemen.

Kom gerust eens binnen en maak uw wensen aan ons bekend. Dan kijken we samen hoe wij u kunnen helpen.

Casus
Meneer J. Klaasen heeft veel ervaring in het theater. Helaas kan hij zelf niet meer optreden maar hij wil graag een webwinkel te beginnen. Computer Service Maastricht kan meneer Klaasen helpen met het aanvragen van een hostingpakket met domeinnaam en het bouwen van een webshop. In deze webshop kan meneer Klaasen zelf artikelen met tekst & plaatjes aanmaken en de prijs bepalen. De klant kan deze artikelen bestellen en meneer Klaasen krijgt een e-mail als er iets besteld is. De klant betaald en het product wordt uitgeleverd. Computer Service Maastricht zorgt dat de webshop 24/7 online te bereiken is en maakt backups van de webshop. (Zie http://www.historischereeksmaastricht.nl/webshop/ als voorbeeld)

Katrijn wil Jan graag helpen zijn bedrijf op te zetten en besluit de boekhouding te gaan. Computer Service Maastricht heeft veel ervaring met Snelstart en helpt met de aanschaf en de installatie van de software. Een grootboekschema wordt opgezet zodat alle verkopen, inkopen en andere uitgaven netjes geboekt kunnen worden. De facturen dienen digitaal in PDF te worden opgeslagen en per mail worden verstuurd. Via Internetbankieren worden alle bankbetalingen gedownload en ingelezen in Snelstart.

Alle mail, documenten, facturen, contactpersonen van klanten en leveranciers worden op Office365 gezet zodat hij in geval van nood ook via een andere PC aan zijn spullen kan komen. Ook krijgt hij zo goed als SPAMVRIJE e-mail op zijn Android telefoon waar hij ook Internet op heeft.

Voor zijn dagelijkse werkzaamheden heeft hij een laptop nodig zodat hij artikelen kan bestellen via Internet, facturen kan maken via Snelstart en kan Internetbankieren. Er wordt een laptop met Windows7 geregeld en een externe harddisk met USB aansluiting. Deze laptop wordt gebruiksklaar gemaakt en de ingebouwde Windows Backup functie wordt ingesteld zodat deze dagelijks een backup maakt van zijn hele laptop naar de externe harddisk. Het Microsoft Office Pakket 2010 voor Home en Zakelijk gebruik (Word, Excel, Powerpoint, Outlook) wordt als optie aangeschaft alsook een betaalde virusscanner van ESET.

Om te kunnen printen wordt een All in One draadloze Wifi printer aangeschaft en in het netwerk geinstalleerd zodat hij draadloos kan printen en dat deze nu ook te gebruiken is voor andere computers in hetzelfde netwerk. De huismerk toners worden via Computer Service Maastricht gekocht want daar zit meer toner in zijn ook nog eens goedkoper.

Voor verdere ondersteuning maakt meneer Klaasen gebruik van de dienst Hulp-op-Afstand. Hij kan dan per mail vragen stellen en eventuele problemen kunnen vaak op afstand worden verholpen. Computer Service Maastricht logt dan in op de computer en kijkt mee wat eraan de hand is en lost de problemen op.

Meneer klaasen kan zich zo volledig richten op zijn corebusiness en hoeft zich geen zorgen dat belangrijke bedrijfsgegevens bij een computercrash of diefstal verloren gaan. Bij problemen kan hij terugvallen op Computer Service Maastricht.